20 май 2021 г. — По случай 24 май

...
  20 май 2021 г. — По случай 24 май
Коментари Харесай

Българска литература зазвучава на площад Славейков за 24-ти май

 
20 май 2021 година — По случай 24 май българската литература заживява още веднъж на емблематичния площад “Славейков ”. Мултимедийната апаратура на „ Звукът на българската литература “ е основана особено за празника и ще показа обичани творби на модерни български създатели и незабравими класици. Всеки минувач на площада ще може да ги преживее по нов метод с гласовете на обичани лица от културната сцена като Юлиян Вергов, Койна Русева, Георги Господинов и доста други.
Сред подбраните аудио фрагменти от българска прозаичност и лирика, които ще зазвучат на площада, са такива от безконечните Иван Вазов, Пенчо Славейков, Димитър Димов, Димчо Дебелянов, Пейо Яворов, Христо Смирненски, Никола Вапцаров, Блага Димитрова. Селектирани от богатата аудио библиотека на Storytel с български заглавия, актуалните създатели Георги Господинов, Виргиния Захариева, Илиян Любомиров, Димана Йорданова, Елена Алексиева, Людмила Филипова и Катерина Хапсали ще могат също да бъдат чути в сърцето на София.
Аудиоинсталацията е отдадена на актуалните способи да се допираме до книжовността посредством опциите, които дава цифровата промяна през днешния ден. Благодарение на актуалните технологии, с изключение на посредством книгите, към този момент носим литературата и на няколко клика разстояние в джоба си и можем да се любуваме на вълнуващи истории на всички места и когато и да е. Аудиокнигите дават на актуалния човек повече време за литература и до момента в който пътува  или е ангажиран с други ежедневни действия. Това изяснява и сериозната наклонност в покачването на консумация на аудио наличие в международен мащаб и у нас. Само за първите три месеца на 2021 година, броят на слушателите на аудиокниги в Storytel е повишен с 33% в съпоставяне със същия интервал на предходната година.
Проектът се осъществя в партньорство със Столичната община по самодейност на Storytel — една от най-големите стрийминг компании в света, предлагащи абонаментни услуги за аудио и електронни книги, с азбучник за слушане и четене от над 500 000 заглавия в международен мащаб. Storytel работи с български създатели и издатели от 2018 година и досега има над 2000 аудиокниги и заглавия на български, развивайки още една опция българската литература да стига до читателите си елементарно и комфортно.
Към апела на Storytel да честваме българската култура и просвета всеки ден се причисляват и Kaufland България – водещата компанията у нас в бранша на модерната търговия. През целия ден на 24 май, посетителите във всеки от 60-те магазина на веригата в страната ще бъдат посрещани с определени цитати от български типичен творби, отдадени на българските обичаи.
 
Повече за
Storytel е една от най-големите стрийминг компании в света, предлагащи абонаментни услуги за аудио и електронни книги, с азбучник за слушане и четене от над 500 000 заглавия в международен мащаб. Визията на Storytel  е светът да бъде едно по-съпричастно място, в което добрите  истории да могат да бъдат  споделяни и претърпени от всеки, на всички места и когато и да е. Услугата предлага абонамент за аудио и електронни книги под шапката на Storytel и Mofibo. Издателската активност на Storytel се реализира посредством издателските къщи StorySide, както и  скандинавските Norstedts, People’s и Gummerus. Storytel има представителства на 25 световни  пазара, като седалището на компанията е в Стокхолм, Швеция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР